מטרתה של דיאטת ההרזיה היא להביא לירידה במסת הגוף. העיקרון המרכזי בדיאטת הרזיה הוא יצירת פער בין הקלוריות הנצרכות לבין הקלוריות המנוצלות על ידי הגוף (ויקיפדיה
ישנם עשרות סוגים של דיאטות הרזייה המהוות משטר דיאטה שמטרתן להביא לירידה במסת הגוף. העיקרון המרכזי בדיאטת הרזיה הוא יצירה פער בין הקלוריות הנצרכות לבין הקלוריות המנוצלות על ידי הגוף. בסופו של דבר אנשים עושים דיאטות הרזייה על מנת להרגיש יותר טוב עם עצמם ועם גופם. בפועל, התוצאה הסופית הפוכה ו- 95% מהאנשים המנסים לרדת במשקל מעלים אותו תוך שנה עד חמש שנים מסיום הדיאטה. ככל שנעשה יותר דיאטות כך נעלה יותר במשקל ודימוי הגוף שלנו ירד ולעיתים אף הדימוי העצמי. למרות זאת, נדמה שכולם במרדף בלתי פוסק אחר הגוף הנכסף.
בעקבות הצורך לשבור את המעגל התפתחה גישה שנקראת ״נון דיאט״
זוהי גישה לניהול משקל ואכילה, התומכת בהערכה עצמית וקבלת הגוף. בגישת הנון דיאט מאמצים סגנון אכילה נורמלי, אשר מונע התפתחות של הפרעות אכילה והפרעות באכילה. גישה זו מעודדת אנשים לאמץ הרגלים בריאים למען בריאות הגוף והרווחה, ולא בהכרח לבקרת משקל. הגישה מלמדת כלים התנהגותיים שעוזרים לאדם להגיע לאיזון באכילה שהופכת להיות הרבה יותר טבעית, מותאמת לצרכים שלו, הגופניים והרגשיים. היא לוקחת בחשבון את האדם כשלם ואינה מתבססת על צמצום מזונות או חוקים של ״אסור״ ו״מותר״.
"אני מאמינה שהדרך הטובה ביותר לשפר את הבריאות היא להכיר את צרכי גופך ונפשך, ולכבד אותם."
מי שמאמין שכל בעיותיו יפתרו ללא תהליך התנהגותי ורגשי. מי שמאמין שהדרך להגיע לתוצאות פיזיות ולשמור עליהן גם בטווח הארוך זה ע"י תפריט או סט חוקים שיכתיבו לו איך, מה, מתי לאכול למשך כל החיים.
מי שמאמין שכל בעיותיו יפתרו ללא תהליך התנהגותי ורגשי. מי שמאמין שהדרך להגיע לתוצאות פיזיות ולשמור עליהן גם בטווח הארוך זה ע"י תפריט או סט חוקים שיכתיבו לו איך, מה, מתי לאכול למשך כל החיים.
נשים דגש על לדאוג לגוף שיהיה שבע ושיקבל את כל מה שהוא צריך. נלמד להרכיב צלחת מאוזנת, נלמד לזהות אותות של רעב ושובע (גם מה שבטווח האמצע), נאזן את האכילה בהתאם לאורח חיים, נעבוד על חשיבה של "אסור״ ו״מותר״ באוכל ונראה איך אפשר לשלב מזונות אהובים באופן מאוזן.
נשים דגש על "אוטומטים" שונים הקשורים לאכילה, כגון: אכילה בעמידה, בהיסח הדעת, אכילה בסתר, קצת אכילה ועוד אשר מלמדים אותנו הרבה על מערכת היחסים שלנו עם האוכל. נלמד איך לנהל את האוכל ולדאוג שאנחנו בוחרים בו והוא לא בנו.
נשים דגש על זיהוי אכילה או אי-אכילה שלא מתוך צורך פיזי, אלא יותר מתוך צורך רגשי. העבודה נעשית ע״י כלים של מיינדפולנס וניהול סטרס.
שיחת טלפון קצרה בה נבין מה הצרכים ואם הטיפול יכול להתאים
במידה ומתאים- פגישת היכרות ללא עלות.
במידה ומתחילים תהליך- תדירות מפגשים של פעם בשבוע בקליניקה או בשיחת וידאו און-ליין. התהליך אורך כ-4 חודשים, לעיתים יותר, תלוי במורכבות והתקדמות הטיפול.
המשך טיפול- ריווח המפגשים ומעקב.
שיחת טלפון קצרה בה נבין מה הצרכים ואם הטיפול יכול להתאים
במידה ומתאים- פגישת היכרות ללא עלות.
במידה ומתחילים תהליך- תדירות מפגשים של פעם בשבוע בקליניקה או בשיחת וידאו און-ליין. התהליך אורך כ-4 חודשים, לעיתים יותר, תלוי במורכבות והתקדמות הטיפול.
המשך טיפול- ריווח המפגשים ומעקב.